Naša priča

 

Edivo Dubrovnik
Edivo Navis Mysterium Amphora

2009. godine došli smo na ideju pokrenuti ovakav projekt, premda je priča počela slučajno još prije dvanaest godina, kada je na dar dobivena jedna boca vina koja je na vrhu imala ostatke stare amfore, prava priča je krenula udruživanjem sa Ivom Šegovićem, koji se bavi vinogradarstvom u Janjini.

"Ideja o uranjanju boca i amfora u more činila se izvedivom, ali je trebalo vremena kako bi se puno toga provjerilo i ispitalo."

Prve amfore su bačene u more krajem 2013. i početkom 2014. godine.
Istraživanje je li takvo nešto uopće moguće, krenulo je na nekoliko različitih lokacija oko poluotoka Pelješca. S bocama smo to odmah utvrdili, ali s amforama je u početku bilo poteškoća. Trebalo je ispitati može li se staviti direktno staklena boca u amforu, a da ne dođe do prodiranja mora i gubitka na kvaliteti vina. To smo uspjeli postići tako što smo u glinenu amforu stavili staklenu bocu 0,75L te ju zaštitili dobrim čepom i dvostrukim slojem voska.
Sve amfore posložene su u kavezima, a stavljen je i lokot kako bismo spriječili krađu. Ističemo kako je s početnih desetak s vremenom broj lokacija sužen na tri.

Edivo Pelješac grozd Edivo Pelješac vinograd i more Edivo Pelješac vinograd i more Edivo Pelješac zalaz sunca
Edivo inspiracija
Edivo Navis Mysterium Amphora
Edivo Navis Mysterium Amphora
Edivo wines
Edivo vina dubrovački vijesnik Edivo vina dubrovački vijesnik