Vina

Navis Mysterium je brodska tajna...

Edivo Navis Mysterium
Edivo Navis Mysterium Amphora

Navis Mysterium - Brodska Tajna. A tajna je sve, od procedure pravljenja vina do ostalog, originalan hrvatski proizvod kakvog nigdje nećete naći. Ponudili smo priču koja potpuno pripada ovom našem kraju, o kojem će ljudi definitivno pričati.

Svaka boca je jedinstvena, pravi unikat, proizvod velike ljubavi, truda i vremena. Jedinstveni sukus Jadranskog mora, vrhunskog vina 'Plavac mali 2012' iz Janjine, gline koja se peče u Petrinji, postolja od kovanog željeza iz Siska, borovine za kutije koje se rade u Varaždinu, staklo, pluto... Sve je čisti Hrvatski proizvod.

Srebrna medalja Sabatina 2015

7.11.2015

Sabatina 2015

Osvojena srebrna medalja za kvalitetu
U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinarskih gradova, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, u Bluesun hotelu Alga u Tučepima održan je jubilarni 25. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2015.

5.11. 2016. 

Sabatina 2016 - Osvojena zlatna medalja za kvalitetu i vice šampionstvo za izgled proizvoda

Na 26. međunarodnom susretu vinara i vinogradara " Sabatina 2016." u Neumu, Navis Mysterium 2012. je osvojio dvije prestižne nagrade:

zlatnu medalju za kvalitetu proizvoda i vice šampionstvo za izgled proizvoda.

Sabatina 2016 Sabatina 2016
Navis Mysterium
Navis Mysterium

Navis Mysterium

Brodska tajna

Brodske tajne uvijek se vezuju uz nautičke mape, kapetanove dnevnike ili strastvene ljubavi s tragičnim završetkom. Iako se većina njih pronađe nakon stoljeća ležanja u olupini na morskom dnu uvijek su aktualne i ljudima zanimljive. Ako ste u naslovu pomislili da smo otkrili olupinu ili dnevnik, nismo. Mi Vam ovdje donosimo jednu potpuno drugačiju tajnu. Tajnu koja će vas razveseliti i pokazati svu kreativnost dalmatinskog težaka.

Tajnu koja Vam donosi neograničeno uživanje u blagodatima pelješkog sunca, škrte zemlje i znojnih ruku težaka koji stoljećima živi od ono malo zemlje skrivene između škarpi.

…Još su stari Grci prevozili vino u amforama (amphorae vinarie). Upravo je najviše vinskih amfora pronađeno u jadranskom podmorju. Vinske amfore najčešće su bile izdužena oblika, a s unutarnje strane su premazivane tankim slojem smole. Smolasti premaz štitio je unutrašnje stjenke od propustljivosti, a uz to je vinu davao specifični I plemeniti okus bora.
Život Grka bio je protkan vinom koji je često dobivao kultno značenje. Ono je imalo i svog boga – Dioniza. Osobito se slavi u vinogradarskim krajevima, a zahvaljujući svom karakteru, ljepoti i snazi kultnog obreda, Dioniz je bio omiljeno božanstvo širokih narodnih slojeva…

Tisućama godina kasnije skupina mladih zaljubljenika u vino vraća se korijenima. Vraćaju vino moru, otkud će nakon godinu ipo do dvije simbioze s morskim organizmima u posebno napravljenoj amfori, doći na vaš stol.

Na sunčanim padinama poluotoka Pelješca s puno pažnje i ljubavi proizveden je vrhunski plavac Edivo… Nakon što je plemenito vino preliveno u boce, stavljeno je u glinenu amforu i spušteno na dubinu od 18 do 25 metara. Sve su pravilno uskladištene, polegnute na čep i razbacane na nekoliko lokacija u more kod poluotoka Pelješca, Vino stoji u bocama tri mjeseca, a u morskim dubinama od jedne ipo do dvije godine…

Posljedica toga su idealni termalni uvjeti, a na amforu se s vanjske strane hvataju alge, koralji i svi žitelji netaknutog podmorja. Prirodno rashlađivanje u idealnim uvjetima unaprijedilo je kvalitetu. Probajte i uvjerite se sami i ponesite kući jedinstveni suvenir iz morskih dubina.

Vaš EdivO

Navis Mysterium

Naručite ovdje Vaše vino

Vrhunsko vino Plavac Edivo
Vrhunsko vino Dingač Edivo
Navis Mysterium boca
Navis Mysterium amfora
Vrh