O Nama

Drače je malo selo u Hrvatskoj. Smješteno je na poluotoku Pelješcu, koji je jedan sat udaljen od Dubrovnika, grada s više od dvije tisuće godina povijesti. To je mjesto gdje naša priča započinje. Pelješac je poznat kao poluotok s finim vinogradima i mnogim izvrsnim sortama vina, poznatim u cijelom svijetu. Jedan od njih je Dingač, poznat kao kralj hrvatskih vina. 2011. bila je godina kada smo napravili prvo vino i odlučili ga učiniti jedinstvenim. Došli smo na ideju da boce i amfore uronimo u more, ali trebalo je vremena da provjerimo mnoge stvari i istražimo mogućnosti. Prvo su amfore potopljene krajem 2013. i početkom 2014. Istražujući je li uopće moguće tako nešto započeti, postavili smo ih na nekoliko različitih lokacija oko poluotoka Pelješca.

"sve je čisti hrvatski proizvod, onaj koji ćete poželjeti ponijeti sa sobom: proizvod s pričom koja pripada našoj zemlji, proizvod o kojojem će se definitivno pričati"

S bocama nismo imali prevelikih prepreka, no priča s amforama je bila puno zahtjevnija. Bilo je potrebno istražiti je li moguće staviti staklenu bocu staviti izravno u amforu, kako vino ne bi izgubilo kvalitetu od bilo kakvog prodora mora. Koristili smo staklenu bocu od 0.75 L koja se stavlja u glinenu amforu, zaštitili je s čepom i dvostrukim slojem voska, zatim uronili u more, na dubinu od 18-25 metara, na odležavanje do 700 dana. Nakon toga smo znali da smo napravili nešto posebno, nešto što će ispisati povijest. Nazvali smo ga Navis Mysterium - Brodska tajna. Danas imamo prvu podvodnu vinariju. Dobili smo koncesiju na stari potopljeni ribarski brod koji je ležao na morskom dnu više od 30 godina i na njega smo stavili vino u bocama i amforama, i osigurali ih od bilo kakvog rizika krađe. Svaka boca je jedinstvena, pravi unikat, proizvod velike ljubavi, truda i vremena. Jedinstveni sukus Jadranskog mora, vrhunskog vina "Plavac mali" iz Janjine, gline koja se peče u Petrinji, postolja od kovanog željeza iz Siska, borovine za kutije koje se rade u Varaždinu, stakla, pluta... Sve je čisti Hrvatski proizvod, proizvod ćete poželjeti ponijeti sa sobom: proizvod s pričom koja pripada našoj zemlji, proizvod o kojem će se definitivno pričati.

Svaka boca Navis Mysterium je jedinstvena.

Proizvod je rezultat velike ljubavi, napora i vremena.

čuva se u moru, na dubini od

18-25 metara

leži do  700 dana