Priče o vinu: priča o Navis Mysteriumu, o tradiciji i pomorskoj povijesti

Časopis 'Priče o vinu' napisao je nadahnjujući članak o Ivi Šegoviću, jednom od vlasnika vina Edivo, kao priču o Navis Mysteriumu i prvoj podvodnoj vinariji. Ovaj okus iz dubine sada je dostupan zahvaljujući velikoj strasti, puno vremena i ustrajnosti oba vlasnika.

Put je bio rizičan i nije bio lagan do kraja - prvi put kada su boce potopljene morska je voda ušla u vino i sve su boce uništene. Drugi put ponovno potapanje vina bio je neuspjeh. Ali nisu dali otkaz. Pronašli su savršenu formulu kako zaštititi boce i ostaviti ih 20 metara pod morem gdje je temperatura idealna za vino, kao i potpuna tišina i mrak.

Ali to nije sve. Vlasnici svako malo zarone kako bi provjerili je li sve u redu; takve se inspekcije provode najmanje 50 puta. Ivo Šegović kaže da je više vremena proveo pod morem nego na kopnu - ali ne žali.

Bitan element ove priče je da je prvo podvodno vino, Navis Mysterium, potpuno hrvatski proizvod. Svaki njegov dio, od vina, amfore do drvenih kutija, proizvodi se u Hrvatskoj.

Više o tome pronađite na poveznici: http://zeljko-vinskeprice.blogspot.hr/2015/12/ivo-segovic-brodskom-tajnom-priziva.html

vijesti i priče

Epoha Times

Vinari stare boce crvenog ispod Jadranskog mora 700 dana za 'Okus oceana' Možete pročitati cijelu priču koju čujete

Opširnije »
Moje nagrade