Naša priča

Drače su malo mjesto na poluotoku Pelješcu, smješteno između Stona i Orebića. To je mjesto gdje počinje naša priča.  Pelješac je poznat kao poluotok s velikim vinogradima i mnogim izvrsnim vrstama vina, prepoznatljivima po cijelom svijetu. Jedan od njih je Dingač, poznat kao kralj hrvatskih vina.  Godina kada smo napravili prvo vino je 2011. ujedno i godina kada smo odlučili učiniti ga jedinstvenim. Došli smo na ideju uranjanja boca i amfora ispod mora, no za realizaciju ideje trebalo je vremena. Prvi put amfore su uronjene krajem 2013. i početkom 2014. Istražujući je li moguće uopće nešto takvo izvesti postavili smo ih na nekoliko različitih mjesta oko poluotoka Pelješca. 

"sve je čisti hrvatski proizvod, proizvod koji ćete poželjeti ponijeti sa sobom, proizvod s pričom koja pripada našoj zemlji, proizvod o kojem će se definitivno pričati"

S bocama nismo imali prevelikih prepreka, no priča s amforama je bila puno zahtjevnija. Bilo je potrebno istražiti je li moguće staklenu bocu staviti izravno u amforu, kako vino ne bi izgubilo kvalitetu od bilo kakvog prodora mora. Koristili smo staklenu bocu od 0,75L koja se stavlja u glinenu amforu, zaštitili je s čepom i dvostrukim slojem voska, zatim uronili u more, na dubinu od 18-25 metara, više od 700 dana. Nakon toga smo znali da smo napravili nešto posebno, nešto što će ispisati povijest. Nazvali smo ga Navis Mysterium – Brodska tajna.  Danas imamo prvu podvodnu vinariju. Dobili smo koncesiju na stari potopljeni ribarski brod koji je ležao na morskom dnu već više od 30 godina i na njega smo stavili vino u bocama i amforama, i osigurali ih od bilo kakvog rizika krađe.  Svaka boca je jedinstvena, pravi unikat, proizvod velike ljubavi, truda i vremena. Jedinstveni sukus Jadranskog mora, vrhunskog vina 'Plavac mali 2012' iz Janjine, gline koja se peče u Petrinji, postolja od kovanog željeza iz Siska, borovine za kutije koje se rade u Varaždinu, stakla, pluta... Sve je čisti Hrvatski proizvod, proizvod kojeg ćete poželjeti ponijeti sa sobom, proizvod s pričom koja pripada našoj zemlji, proizvod o kojem će se definitivno pričati. 
locations

Svaka boca Navis Mysteriuma je jedinstvena.

Proizvod je rezultat velike ljubavi, napora i vremena.

amphora scheme

čuva se u moru, na dubini od

18-25 metara

edivo storage timeleži preko 700 dana